Начин на приготвяне
Опитвал съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено невинаги се получава, както трябва. Докато един ден най-сетне открих как да направя перфектен начин на приготвяне на пържен черен дроб.
Нарязва се черният дроб на тънки филийки (или някаква друга форма по ваш избор) и го слагаме в прясно мляко за 3 часа, за да може да се махне кръвта.
След това го изваждате, измивате черния дроб с вода и после го потапяме пак в прясно мляко поне 1 час. Като мине 1 час, го изваждате и го подсушавате.
Загрява се олиото (но не напълно, за да може да изпържете парчетата едновременно) се поставя на умерен котлон.
Всяка филийка се овалва във пшенично брашно, изтръскваме ги хубаво, за да няма прекалено много брашно.
Черния дроб го пържим, докато придобие лека златист цвят, тоест не го пържим напълно. Изваждаме черния дроб от тигана и го слагаме в отделен съд.
Загрявате другия тиган, но не слагайте олио. Сложете, първо, полуизпържения черен дроб, бялото вино и соевия сос и бъркайте хубаво, докато стане златисто кафяв.
По-този начин изпържете 500 г черен дроб в дълбок тиган.
И ето така се получава пърженият черен дроб по ресторански стил.
За украка сложете пържения лук, нарязани резенчета лимон и малко магданоз.