Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия по турски

Скумрия по турски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Скумрия по турски
Снимка: Зори
1 / 6
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ако скумрията им е толкова добра, колкото и сладкишите, значи наистина трябва да я опитате"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. по - дребна
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • копър - 1 с.л. сух
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • синап - 1 /2 ч.л., смлян
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват и измиват. Поръсват се със сол и черен пипер и се оставят за 30 минути да се овкусят.

Поръсват се обилно отвън и в коремчетата с подправките и зехтина. Правят им се няколко прорези по кожата и във всеки прорез се слага по резен лимон.

Останалите резени лимони се пъхат в коремчетата и в хрилете на рибите.

Скумриите се прехвърлят в тавичка с постлана намаслена хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаването на хубав загар.

Така изпечената риба се предлага като улична храна в Турция, като обезкостените филенца се пъхат в турски хляб (екмек) като сандвич, гарнирани с мариновани кисели моркови, лист маруля и свежа краставица.

Скумрията по турски е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: