Реване с крем

Реване с крем

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Реване с крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
30/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
"Реването с крем е десерт, който ще се хареса както на най-малките членове вкъщи, така и на най-големите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа, като смесите водата, захарта, обелената кора на лимона, сока на лимона, канелените пръчици и ванилията.

Варите за 10 минути след завиране, като в края на варенето прибавяте маслото. Оставете да се охлади.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете предварително смесените пресято брашно, гриса, ванилията и щипка сол, разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.

Сипете сместа в правоъгълна тава намазана с малко масло. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто-кафяво за около 30 минути, до суха клечка.

Горещото реване залейте с охладения сироп и оставете да се охлади и попие сиропа напълно.

За крема смесете захарта със студеното мляко и нишестето, разбъркайте до гладка смес.

Поставете съда на котлона и варите до сгъстяване на бавен огън, при непрекъснато бъркане.

Горещия млечен крем разпределете върху реването равномерно и отново оставете да се охлади напълно.

Преди сервиране гарнирайте с натрошени ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др.

Реването с крем е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: