Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с крем гараш

Реване с крем гараш

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Реване с крем гараш
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12
"И поотделно са вкусни, но в комбинация са направо неустоими"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • портокалов сок - сока от 1 портокал
  • бакпулвер - 1 пакетче /10 г/
  • олио
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • портокалова кора - настърганата кора на 1 бр. портокал
  • За крема
  • течна сметана - 4 ч.ч.
  • пудра захар - 12 - 14 с.л.
  • шоколад - 500 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер едно по едно. При непрекъснато бъркане изсипете сока от 1 портокал. Постепенно добавете и брашното с бакпулвера.

Готовата смес изсипете в леко намазнена тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 мин. Готовия блат оставете да изстине и прехвърлете в по-голяма чиния или поднос.

Направете захарния сироп, като към заврялата вода добавите захарта, ванилията и кората от портокал. Охладеното реване нарежете на парчета и залейте с горещия сироп.

За крема разтопете шоколада на водна баня. Сметаната разбъркайте с пудрата захар и при енергично разбъркване с тел добавете към шоколада. Накрая прибавете ванилията. Изстиналото реване гарнирайте с готовия крем.

Забележка: Останалият крем може да разпределите в купички или да го използвате за направата на торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: