Шпиковани пържоли

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
14/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 741
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • сланина - 50 г
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, посолете и ги натрийте с черен пипер. Направете малки разрези в месото и сложете в тях парченца чесън и сланина.

Сложете пържолите в огнеупорен съд, залейте ги с олиото, добавете водата, похлупете и ги оставете да се запекат за 30 минути във фурна, загрята на 220 градуса.

Извадете ги от фурната, отхлупете съда и обърнете пържолите. Върнете ги във фурната и ги печете отново в захлупен съд, докато месото стане съвсем крехко.

Извадете в чиния и ги залейте със соса, който се е отделил по време на печенето.

Поднесете пържолите с гарнитура от зеленчуци, задушени гъби и ли картофено пюре.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар