Плодовата торта на Гери

Плодовата торта на Гери
Снимка: гергана арабаджиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Благодарим на Гери за тази тортичка, с голям мерак и ние ще си я направим"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 500 г
  • маскарпоне - 400 г
  • ягоди
  • портокали - 1 бр.
  • киви
  • боровинки
  • компот от ананас
  • блатове за торта - 3 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • компот от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме сметаната и я смесваме с маскарпонето.

Разделяме на 3 части - в едната слагаме пасирани и намачкани ягоди, а в другото слагаме част от компота от ананас, който е пасиран.

В третата не слагам нищо, тя е за отгоре.

Първия блат го сиропирам с компот от ягоди, слагам от сметаната с маскарпоне и ягоди.

Втория блат го сиропирам с компот от ананас и слагам втората смес.

Третия блат пак го сиропирам и слагам от третата смес, която е само от сметана и маскарпоне.

Покривам цялата торта със сместа.

Отгоре украсявам с плодове, нарязани на подходящи форми.

Приготвям си от сока на компота на ягодите и желатина желе.

Изчаквам малко да се желира, преди да полея ягодите. Ако престои една вечер, плодовата торта става много вкусна.

Плодовата торта на Гери е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: