Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната и я смесваме с маскарпонето.
Разделяме на 3 части - в едната слагаме пасирани и намачкани ягоди, а в другото слагаме част от компота от ананас, който е пасиран.
В третата не слагам нищо, тя е за отгоре.
Първия блат го сиропирам с компот от ягоди, слагам от сметаната с маскарпоне и ягоди.
Втория блат го сиропирам с компот от ананас и слагам втората смес.
Третия блат пак го сиропирам и слагам от третата смес, която е само от сметана и маскарпоне.
Покривам цялата торта със сместа.
Отгоре украсявам с плодове, нарязани на подходящи форми.
Приготвям си от сока на компота на ягодите и желатина желе.
Изчаквам малко да се желира, преди да полея ягодите. Ако престои една вечер, плодовата торта става много вкусна.
Плодовата торта на Гери е готова.