Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците в дълбок съд.
Разбиваме белтъците със захарта на крем за целувки.
Добавяме жълтъците и брашното, като бъркаме с шпатула, за да се получи пандишпаново тесто.
В тавичка с височина печем изсипваме, като намазваме цялата тава с олио, за да се отлепи добре.
Блатът, който се получава, е доста висок и се пече на 180 градуса за 25-30 минути до суха клечка.
След като изстине, го разрязваме на две и го сиропираме със сока от компота.
Разбиваме сметаната и слагаме на първия блат три пълни лъжици.
Нареждаме ягоди от компота върху сметаната и слепваме двата блата.
Измазваме със сметана цялата торта и украсяваше с ягоди, разрязани на половинки, и прясна мента.
По желание може да се добавят ядки към сметановата торта.
Пандишпановатата торта на Рудолф е готова.
Коментари