Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа. Добавя се ситно нарязаният лук, подправките и яйцето. Прибавят се нарязаните на кубчета морков, краставичка и кашкавал.
Размесва се много добре и се разстила намаслена форма. Покрива се с чушките, поръсва се с нарязаното на кубчета топено сирене.
Картофите се белят и се нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода. Отцеждат се си се оставят малко да се охладят.
Добавят се яйцата, сметаната, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и изсипва във формата.
Хубаво се заглажда и се пече на 200 градуса за около 35 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади.
Солената торта се обръща в подходяща чиния и се сервира с гарнитура по избор.
Солената торта на фурна е много вкусна.
Коментари