Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Постен печен боб

Постен печен боб

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постен печен боб
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Класиката никога не излиза от мода И един печен боб за обяд, тавче на графче или както искате го наречете - но винаги е страшно вкусно!"

Необходими Продукти

  • боб - 700 г
  • олио - 200 мл
  • лук - 4 глави
  • дафинов лист - 3 листа
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л. пикантен
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • вода - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба в няколко води и ги накиснете за една нощ.

На следващия ден изцедете водата, след това налейте нова вода, добавете дафиновия лист и гответе на умерен огън.

За запръжката:

Запържете нарязания на ситно лук в загрятото олио, добавете сладкия пикантен пипер и накълцания чесън.

Разбъркайте универсалната подправка и махнете от котлона.

Прецедете боба (запазете водата, в която е бил приготвян, ще е необходим по-късно).

Подредете лука, над ред боб, в огнеупорен съд (или гювеч), добавете сол и черен пипер.

Подредете отново лука, след това ред боб, добавете сол и черен пипер. Налейте вода (тази, в която са се варили зърната).

Поставете съда в предварително загрята фурна и печете боба 20 минути на 200 градуса.

да вие вкусно с този постен печен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: