Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Икономичен постен боб в тенджера

Икономичен постен боб в тенджера

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ето това му харесваме на боба - дори и икономичен е адски вкусен"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба за една нощ във вода. Слагаме го в тенджера и като заври, му сменяме 3 пъти водата.

Добавяме джоджена и го варим до пълна готовност. Отделно в тиган запържваме ситно нарязания лук в олиото.

Прибавяме червения пипер и брашното при непрекъснато бъркане, до получаване на хомогенна смес.

Сваляме тигана от котлона и застройваме боба с направената запръжка.

Връщаме тенджерата с боба на котлона за 2-3 минути и овкусяваме със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: