Постен боб с лапад

Постен боб с лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Постен боб с лапад, с който ви желаем чудесен апетит"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лапад - 2 връзки
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • джоджен - пресен
  • брашно - 1 с.л. равна по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бял боб до готовност. Лапад се почиства, бланшира се да промени цвета си и се нарязва на ситно.

Почистен лук и чесън също нарежете.

Загрява се олио, задушете лук, чесън и лапад.

Поръсете с брашно и червен пипер, разбъркайте и сипете сварения боб.

Аз брашното в постната боб чорба го пропуснах, вие си решете дали ще сложите. Долива се гореща вода и овкусявате със сол на вкус.

Гответе на тих огън около 20-30 минути и свалете от котлона супата от бял фасул.

Сервираме с пресен джоджен постния боб с лапад! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: