Начин на приготвяне
Изсипете 500 мл мляко в емайлирана тенджера, добавете 5 супени лъжици захар, ванилова захар и сложете на огъня. Варете, докато кипене.
Разбийте отделно 4 жълтъка, 10 супени лъжици захар и 6 супени лъжици брашно.
Разрежда се със 100 мл студено мляко и се кипва във врящото мляко. Когато получите необходимата плътност, свалете тенджерата от плота.
Загрейте 200 мл мляко и потопете квадратните бисквити. Подредете ги на дъното на тавата, нанесете половината от горещия пълнеж. След това сложете ред бисквитите, напоени с горещо мляко, върху него нанесете другата половина от горещия пълнеж. Завършете с ред бисквити, потопени в горещото мляко.
Оставете да се охлади добре. Разбийте белтъците на твърда смес, добавете 4 супени лъжици захар и разбъркайте с миксера, докато захарта и белтъците се смесят.
Нанесете сместа върху охладената обикновена бисквитена торта. Оставете в хладилника да се охлади.
Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на сръбска бисквитена торта със снежнобял крем.