Начин на приготвяне
В тиган с 5 грама масло сотирам накълцания на ситно кромид, спанака и щипка сол. Когато изври напълно водата, отстранявам от котлона.
При вече изстиналия спанак прибавям сварен ориз, яйца, прясно мляко и сух босилек. Не е нужен пасатор, разбъркайте направо с вилица. Трябва да се получи гъстичко палачинково тесто.
В тиган с незалепващо покритие, разтопявам краве масло и пържа 5 малки палачинки и 1 по-голяма.
За крема настъргвам овчето сирене, смесвам с киселото мляко, майонезата, пресования чесън и черния пипер. Разбърквам добре. Ако е нужно, добавете още малко кисело мляко, за да може да се намазват по- лесно палачинките.
Намазвам петте малки палачинки със соления крем и поставям една върху друга. По-голямата също намазвам и навивам на руло.
Нарязвам рулото на парченца, които ми послужиха за част от декорацията. След това украсявам солената торта със сламки от морков и листенце зелена салата.
Солената торта от спаначени палачинки е готова.