Начин на приготвяне
Приготвяте палачинките от изброените продукти, като ги смесите. Трябва да получите тесто, наподобяващо консистенция на боза. След това с черпак поставяте от тестото за палачинки в тиган и изпичате палачинки. За по-лесно и бързо можете да ползвате и готови палачинки.
Кренвиршите и краставичките се нарязват на кубчета, сиренето се настъргва. Идва ред на сглобяването на солената торта.
Слагате палачинка в една чиния и редувате: майонеза с кисели краставички-палачинка-лютеница със сирене-палачинка-майонеза с кренвирш-лютеница със сирене...
И така до последната палачинка. Най-горе палачинковата торта се маже с майонеза и се поръсва с настърган кашкавал.
Украсата е въпрос на вкус и въображение. В случая е от фунийки от шунка, маслинки и резенчета краставица.
Празничната солена торта от палачинки е готова.