Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се прясно мляко, олио, ванилия и накрая брашното с бакпулвера и солта.
Разбърква се добре с вилица, докато може, после се меси средно меко тесто.
Оставя се 10 минути да почине и се точи дебела кора, от която с чаша или ринг се изрязват кръгчета, аз ползвах с два различни диаметъра от 6 и 4 см.
Загрява се 1 чаша олио в малко тиганче и пържим на умерен огън от двете страни да не останат сурови, при мен на 4 степен.
Загрява се прясно мляко със захар 400 мл, в останалите 100 се разбърква пудингът на каша и се сипва в горещото мляко, като се бърка с телена бъркалка, докато сгъсти.
Снема се, добавяме маслото да се разтопи и покриваме с фолио да се охлади. Сипва се кремът в пош, поничките се срязват през средата, но не до края, и се пълнят с крем.
Нареждаме в чиния, охлаждаме час-два и поръсваме с кокосови стърготини. Когато попие кремът, са по-вкусни - нападайте, докато има.
Поничките с ванилов крем и кокос са готови!
Коментари