Начин на приготвяне
Почваме от кваса. В топлото мляко разтваряме маята и захарта, добавяме и брашното. Оставяме кашата на топло да шупне.
В подходящ съд за месене пресейте брашното, сложете солта. Отделно разбийте яйцето със захарта, прибавяме разтопеното масло и ванилията.
Изсипете сместа в брашното, добавете и кваса, замесете меко нелепещо тесто. Оставете на топло, за да втаса и да увеличи обема си.
Разделете тестото на 14-15 топчета. Разплескайте всяко топче и сложете в средата му по 1 ч.л. течен шоколад. Съберете краищата и леко оваляйте между дланите си всяко топче.
Наредете ги в тава намаслена или сложете хартия за печене, като оставите място между тях. Оставете ги още 10 мин да почиват.
Сложете ги в студена фурна и печете 35-40 мин на 180 градуса. Като ги извадите, намажете всяка поничка с малко масло и поръсете обилно с пудра захар.
Коментари