Начин на приготвяне
Сваряваме пилешкото месо с малко сол и двата моркова. Оставяме го да изстине и ги нарязваме на дребно.
В тава изсипваме доматите. Пилешкото и нарязаните моркови смесваме с индийската паста за готвене* и сиренето рикота. Индийската паста носи всички подправки в себе си, други подправки не е необходимо да добавяте.
С тази смес започваме да пълним канелоните. И ги подреждаме в правоъгълна тавичката върху доматите.
След като запълним тавичката, ги заливаме със следната смес: яйцето, киселото мляко и брашното разбиваме с малко сол. Заливаме канелоните и ги поръсваме с настърганата моцарела.
Поставяме във фурната и печем за около 35- 40 минути на 180°C. 15 минути преди готовност поръсваме пармезана и връщаме във фурната.
Индийските пасти за готвене се продават в повечето големи супермаркети и в специализирани магазини.
За тези канелони по индийски Аз ползвах Mild Curry Paste.