Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Гриловано авокадо

Гриловано авокадо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гриловано авокадо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Не всеки обича авокадо, но на тези от вас, които го обожават, със сигурност много ще им допадне и този начин на приготвяне като за предястие или гарнитура"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л. + за намазняване на грил тигана
  • кориандър - 1 с.л. сушени стрити листа
  • лайм - 1 бр.
  • малдонска сол - на вкус (на люспи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко нетрадиционно е да си представим авокадото в топъл вариант - гриловано, но всъщност ако опитаме, ще се изненадаме колко е интересно и приятно.

За целта си избираме авокадо, което е узряло, но не презряло и лесно разпадащо се.

Обелваме го, срязваме надлъжно през средата, после разполовяваме и изваждаме костилката. Четирите половинки нарязваме още веднъж на четвъртинки.

Овалваме парчетата авокадо в зехтин малко от сока от лайм и стритите листа кориандър. За мен няма нужда от повече овкусяване, но вие ако желаете, си му сложете и други аромати, например чесън на спрей.

Загряваме на силен огън грил тигана, предварително намазнен. Малък трик, за да се избегне авокадото да залепне е и да сложим върху тигана лист хартия за печене и да намазним него.

Подреждаме парчетата плод (авокадото е плод) и печем за кратко от двете страни. Когато се образуват характерните тъмно златисти резки, изваждаме.

Това леко опърляне и опушване придава наистина страхотен вкус.

Грилованото авокадо поръсваме със сок от лайм, още зехтин и малдонска сол.

Поднасяме като предястие или гарнитура за риба и бели меса.

Простичко, но вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: