Гриловано свинско

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Гриловано свинско
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
280 мин.
Порции
8
"Нали знаете, че и мъжете изпитват чувства? На глад основно"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 600 г
  • свинска наденица - 4 бр. кълцана
  • свински врат - 600 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л млян
  • кимион - 1 ч.л.
  • ракия - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 4 - 5 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на тънки парчета, а свинския врат нарежете на пържоли. Начукайте месото между фолио, така че да го изтъните.

Сложете в тава месото и наденицата, сипете ракията и поръсете с подправките, добавете малко захар и покрийте с домакинско фолио.

Сложете в хладилника, оставете за час, извадете обърнете месото и покрийте отново, сложете пак в хладилника. Дръжте месото в маринатата 4 часа, като на всеки час го обръщате.

Извадете маринованото месо, отцедете и наредете в чиста тавичка, оставете за 30 минути на стайна температура.

Загрейте грил барбекю или скара и печете месото и наденичките до готовност за няколко минути от двете страни.

Грилованото свинско е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: