Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с бяло вино и масло на фурна

Пъстърва с бяло вино и масло на фурна

Пъстърва с бяло вино и масло на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Апетитна пъстърва на фурна - поднесете с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 75 г
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 3 бр
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си приготвим пъстърва по тази рецепта, трябва да си изберем прясна и средна пъстърва.

Рибата не трябва да е била дълбоко замразена.

Изчистваме вътрешностите и люспите, измиваме под течаща вода.

Подсушаваме много добре.

Аз отстранявам главата, опашката и я посолявам отвън и отвътре със сол, и поръсвам с малко черен пипер.

Оставяме така поне 1 час, за да се овкуси и осоли.

След като е минало това време я намазваме отвън с зехтина и поставяме в коремната кухина по няколко тънки резена лимон.

В тавичка си поставяме хартия за печене, която омазняваме и след това поставяме рибата.

Отгоре я поливаме с бялото вино.

Върху всяка пъстърва поставяме по няколко парченца краве масло.

Поставяме във фурната и печем рибата на 200 градуса, докато получи златиста коричка.

Пъстървата с бяло вино и масло на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: