Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с шунка и сметана

Пълнени кюфтета с шунка и сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени кюфтета с шунка и сметана
Снимка: Veca
1 / 3
25/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Пълнежът прави кюфтетата още по-вкусни и апетитни"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г
  • лук - 2 глави
  • бахар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • сода за хляб - 15 г
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • билкова подправка - на вкус
  • шунка - 150 г
  • сметана - 100 г
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтетата: Поставете каймата в по-дълбока купа, добавете ситно нарязания лук, бахара и разбъркайте.

След това добавете галетата, содата за хляб, бакпулвера.

Подправете на вкус (добавете сол, черен пипер и сухата билкова подправка), разбъркайте всичко добре с ръце. Оставете в хладилника за един час.

След това разделете сместа на 8 равни части и разделете всяка част на кръг (образувайки бургер). Поставете четири кръга (кюфтета) в тава.

Намажете всяка със сметана в средата, покрийте с парченце шунка.

Сгънете всяка плескавица с останалите четири и натиснете леко с пръсти, за да затворите краищата.

Печете плескавиците е в добре загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Сервирайте с картофено пюре (или гарнитура по желание).

Пълнените кюфтета с шунка и сметана е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: