Начин на приготвяне
За кюфтетата: Поставете каймата в по-дълбока купа, добавете ситно нарязания лук, бахара и разбъркайте.
След това добавете галетата, содата за хляб, бакпулвера.
Подправете на вкус (добавете сол, черен пипер и сухата билкова подправка), разбъркайте всичко добре с ръце. Оставете в хладилника за един час.
След това разделете сместа на 8 равни части и разделете всяка част на кръг (образувайки бургер). Поставете четири кръга (кюфтета) в тава.
Намажете всяка със сметана в средата, покрийте с парченце шунка.
Сгънете всяка плескавица с останалите четири и натиснете леко с пръсти, за да затворите краищата.
Печете плескавиците е в добре загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Сервирайте с картофено пюре (или гарнитура по желание).
Пълнените кюфтета с шунка и сметана е готова.