Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бързи пици в питки

Бързи пици в питки

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бързи пици в питки
Снимка: Veca
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Обичаме ги за закуска, обяд, вечеря - хем пица, хем пухкави хлебчета, които са любима закуска на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • вода - 200 мл хладка
  • За пълнежа
  • кетчуп - 50 г
  • майонеза - 50 г
  • риган - 1 ч.л.
  • шунка - 150 г, нарязан (или салам)
  • кашкавал - 150 г, настърган
  • За посипване
  • сусам - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пълнежа:

Изсипете кетчупа в подходяща купа, добавете майонезата, ригана и разбъркайте всичко.

Добавете нарязаната шунка и разбъркайте всичко с вилица, така че всички съставки да се смесят.

За тестото:

Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете бакпулвера, разбъркайте всичко. Отделно комбинирайте хладката вода и олиото, след това ги добавете към брашното и замесете тесто.

Разделете тестото на десет топчици. Разстелете всяка топка с пръсти и в средата сложете чаена лъжичка плънка. Сложете малко от настъргания кашкавал с плънката.

Съберете краищата, завъртете и оформете хубави малки питки с плънка.

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поръсете всяка от пица питките със сусам и леко притиснете с пръсти, така че сусамът да полепне по тестото.

Печете вкусните хлебчета в добре загрята фурна на 200°C за около 20 мин.

Извадете готовите бързи пици в питки от фурната, оставете ги да се охладят малко, след което ги поднесете.

Съвет: Сервирайте ги топли, докато са най-вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: