Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко топлата вода и я добавете в кладенче по средата на пресятото брашно. Добавете солта и зехтина и замесете гладко тесто. Оставете го да втаса покрито с кърпа за около 45 минути или докато е готово. Загрейте фурната на 190 градуса.
Върху набрашнен плот разточете тестото на дълъг правоъгълник, който може да се раздели на 4 еднакви квадратни парчета. Смесете зехтин с малко сол, черен и червен пипер и внимателно намажете тестото.
Прехвърлете го в подходяща тавичка и го гарнирайте по желание - нарязан лук, патладжани, чушки и различни зеленчуци. Отгоре може да полеете с още овкусен зехтин. Изпечете за около 20-30 минути или до готовност. Разрежете на 4 парчета и поднесете.
Тази пица може да приготвите с плънка по избор - може да добавите пушена или сурова риба, тънко нарязан картоф, малко кашкавал и т.н.