Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с чеснова каша

Карфиол с чеснова каша

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Карфиол с чеснова каша1 / 3
17/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за 5 минути розичките карфиол в подсолена вода и изплакнете веднага под студена. Отцедете ги и ги запържете до лек загар в маслото.

Извадете ги и в същия съд запържете останалото масло с брашното. Добавете счукания чесън и постепенно от водата на карфиола. Бъркайте, докато се получи гладка каша и я овкусете със сол и черен пипер.

Върнете карфиола в съда, разклатете и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: