Чеснова паста

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чеснова паста1 / 2
28/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2 бурканчета
"Не оставяйте чесънът да изкуфее и да се спаружи. Когато имате повече от него, не пропускайте да приготвите чеснова паста! Сигурни сме, че ще и намерите приложение!"

Необходими Продукти

  • чесън - 12 скилидки
  • олио - 75 мл.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завивате скилидките чесън по четири в алуминиево фолио. Слагате ги в подходяща тавичка и ги запичате на 200 градуса за около 1 час. Изваждате от фурната, махате фолиото и оставяте да поизстинат. Обелвате скилидките и ги претривате през сито, след което ги разбърквате с олиото докато получите гладка кремообразна смес.

Овкусявате със сол и пипер. Сипвате в малки бурканчета по 125 мл, предварително добре измити и подсушени. Годност - 6 месеца.

Може да консумирате върху прясна франзела или да използвате при приготвяне на различни продукти на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Васил Манолов
Васил Манолов
Кака може да не знаете, че това е най-подходящата паста за пържен шаран. Върха е. Може да се маже и на препечени филийки.
06.12.2011 11:56
1
Зори
Зори
Според мен за всичко, на което върви чесън
На пример : тиквички, пиле, чеснов сос.
03.01.2011 17:09
Мира
Мира
За какви ястия е подходяща тази паста ?
18.11.2009 16:28
1