Плескавици от зеле

Плескавици от зеле

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
212
812
2
144
Плескавици от зеле
Снимка: Lenka
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Поглезете себе си и близките си с вкусни плескавици със зеле - икономично и вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето, сварете във вряща вода за 7-8 минути, след което го отцедете напълно.

Накълцайте лука и след това го намачкайте.

Сотирайте лука за няколко минути и добавете счукания чесън. Оставете да къкри на умерен огън, докато лукът стане златист.

В по-голяма купа поставете свареното и отцеденото зеле, лука, магданоза, яйцата, гриса, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте добре всички съставки, докато се смесят. Ако е необходимо, добавете още грис. Оставете настрана за 10 минути, за да може излишната течност в сместа за зеленчуковите кюфтенца да се абсорбира.

Загрейте растителното олио в голям тиган. Оформете плескавици от зелевата смес и запържете на умерен огън по 2-3 минути от всяка страна или до златисто.

Прехвърлете плескавицити от зеле върху кухненска хартия, за да се отървете от излишното масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: