Начин на приготвяне
Постелете върху голяма купа с тънка кухненска кърпа или марля.
Настържете тиквичките в кърпата. Увийте кърпата и изцедете излишната течност.
Прехвърлете в голям съд. Добавете сол, черен пипер, чесън на прах, зелен лук, брашно и разбитите яйца.
Разбъркайте, докато се смеси добре.
В голям тиган загрейте олиото на умерен огън.
Сложете 2-3 супени лъжици смес от тиквички в горещо олио, изравнете я малко.
Пържете апетитните кюфтета от тиквички по 3-4 минути от всяка страна или до златисто кафяво.
Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят зеленчуковите кюфтенца.
Сервирайте плескавице от тиквички със заквасена сметана.