Плескавици от тиквички

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Плескавици от тиквички
Снимка: Lenka
1 / 3
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусни плескавици от тиквички - просто не можете да спрете да ги хапвате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • пролетен лук - 2 бр.
  • брашно - 80 г
  • олио - за пържене
  • заквасена сметана - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Постелете върху голяма купа с тънка кухненска кърпа или марля.

Настържете тиквичките в кърпата. Увийте кърпата и изцедете излишната течност.

Прехвърлете в голям съд. Добавете сол, черен пипер, чесън на прах, зелен лук, брашно и разбитите яйца.

Разбъркайте, докато се смеси добре.

В голям тиган загрейте олиото на умерен огън.

Сложете 2-3 супени лъжици смес от тиквички в горещо олио, изравнете я малко.

Пържете апетитните кюфтета от тиквички по 3-4 минути от всяка страна или до златисто кафяво.

Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят зеленчуковите кюфтенца.

Сервирайте плескавице от тиквички със заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: