Начин на приготвяне
В съд налейте малко хладка вода и разтворете маята и захарта, разбъркайте. Оставете за 15 минути.
След това добавете половината брашно, разбийте с миксера (с приставката за тесто). След това добавете другата част от брашното, разбийте добре с миксера. Добавете олиото и на ръка доомесете тестото.
Покрийте с чиста кърпа и оставете за около 20 минути.
Втасалото тесто разделете на 4 и върху набрашнен плот оформете топки.
В тава с хартия за печене на дъното подредете топките, поръсете ги с брашно, покрийте със стреч фолио и ги оставете за 15 минути.
Печете в добре загрята фурна на 220 градуса 15 минути.
Готовите питки за плескавици извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охладят.
Много вкусни и меки малки питки, идеални за плескавици (или кебапчета, сандвичи).