Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пуешки плескавици с бира

Пуешки плескавици с бира

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пуешки плескавици с бира
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
12/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"В рецептата не пише, но се предполага, че изпивате останалата част от бирата с плескавиците"

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 500 г
  • свинска мас - 1 с.л.
  • бира - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 малко парче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • люта чушка - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се настъргва на ситно.

Смесете смляното пуешко месо, свинската мас, бирата, настъргания джинджифил, солта, щипката черен пипер и щипката лют смлян пипер в една купа, за да комбинирате съставките.

Покрийте съда със стреч фолио. Поставете в хладилника да престои няколко часа.

Оформете плескавиците и печете в олио, на скара или във фурната.

Салатата е по ваше желание.

Пуешките плескавици с бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: