Бананови Вафли

Бананови Вафли

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
212
790
2
143
Бананови Вафли
Снимка: Veca
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Защо да купувате, когато домашните вафли са много, много по-вкусни"

Необходими Продукти

  • захар - 800 г
  • вода - 400 мл
  • желатин - 30 г
  • екстракт от банан - 1 бутилка
  • За глазурата
  • шоколад за готвене - 150 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете 300 мл вода в тенджерата, добавете захарта и сложете на котлона.

Разбъркайте, докато захарта се разтопи, след което свалете тенджерата от котлона.

Поставете желатина и 100 мл студена вода в по-дълбок съд, разбъркайте с миксер, добавете постепенно захарта, като бъркате непрекъснато с миксер.

Когато получите необходимата плътност, добавете екстракта от банан и комбинирайте с миксер.

Намажете лист за печене (среден размер) с маргарин (или олио) и изсипете сместа.

Оставете да се охлади и стегне.

Нарежете на барове вашите домашни вафлички (или кубчета).

За глазурата:

Начупете шоколада за готвене на кубчета, сложете го в тиган, добавете олио и го разтопете на пара. Изсипете шоко глазурата върху решетките (кубчетата). Оставете глазурата да стегне и сервирайте бананови вафли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: