Начин на приготвяне
За рецептата използвайте банани, които имат тъмни петна по кората или тя изцяло е почерняла. Отвътре трябва да са си белички, но меки и кремообразни.
Обелете бананите и ги намачкайте с помощта на вилица. Сипете веднага при тях лимоновия сок и разбъркайте, за да не се окисли плодовото пюре и да потъмнее.
Разбийте в купа яйцата със солта, добавете банановото пюре и разбъркайте.
Слагайте лъжица по лъжица от брашното, предварително пресято с бакпулвера, и бъркайте с движения в кръг до цялостното му усвояване.
Сместа не трябва да става гъста, но все пак ако ви се стори прекалено рядка може да добавите още малко брашно.
Загрейте тиган с обилно количество олио на умерен огън и в него сипвайте с лъжица от сместа за бухтите.
Пържете до златисто от двете страни и изваждайте готовите бухтички върху домакинска хартия, за да поеме излишната мазнина.
Докато са топли оваляйте в кристална захар и поднесете.
Меки, ефирни, пухкави и ароматни, ще се влюбите в тези бананови бухтички.
Да ви е сладко!