Бананови бухтички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бананови бухтички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Обзалагаме се, че само най-съвременните баби знаят как да приготвят Бананови бухтички"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. добре узрели
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 8 с.л. с връх
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • захар - кристал, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата използвайте банани, които имат тъмни петна по кората или тя изцяло е почерняла. Отвътре трябва да са си белички, но меки и кремообразни.

Обелете бананите и ги намачкайте с помощта на вилица. Сипете веднага при тях лимоновия сок и разбъркайте, за да не се окисли плодовото пюре и да потъмнее.

Разбийте в купа яйцата със солта, добавете банановото пюре и разбъркайте.

Слагайте лъжица по лъжица от брашното, предварително пресято с бакпулвера, и бъркайте с движения в кръг до цялостното му усвояване.

Сместа не трябва да става гъста, но все пак ако ви се стори прекалено рядка може да добавите още малко брашно.

Загрейте тиган с обилно количество олио на умерен огън и в него сипвайте с лъжица от сместа за бухтите.

Пържете до златисто от двете страни и изваждайте готовите бухтички върху домакинска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Докато са топли оваляйте в кристална захар и поднесете.

Меки, ефирни, пухкави и ароматни, ще се влюбите в тези бананови бухтички.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: