Начин на приготвяне
Изсипете 300 мл вода в тенджерата, добавете захарта и сложете на котлона.
Разбъркайте, докато захарта се разтопи, след което свалете тенджерата от котлона.
Поставете желатина и 100 мл студена вода в по-дълбок съд, разбъркайте с миксер, добавете постепенно захарта, като бъркате непрекъснато с миксер.
Когато получите необходимата плътност, добавете екстракта от банан и комбинирайте с миксер.
Намажете лист за печене (среден размер) с маргарин (или олио) и изсипете сместа.
Оставете да се охлади и стегне.
Нарежете на барове вашите домашни вафлички (или кубчета).
За глазурата:
Начупете шоколада за готвене на кубчета, сложете го в тиган, добавете олио и го разтопете на пара. Изсипете шоко глазурата върху решетките (кубчетата). Оставете глазурата да стегне и сервирайте бананови вафли.