Авокадо Чийзкейк

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Авокадо Чийзкейк
Снимка: Lenka
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Чийзкейк с авокадо - опитайте и споделете впечатления"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 200 г смлени
  • масло - 80 г разтопено
  • за крема
  • авокадо - 300 г
  • кондензирано мляко - 300 г подсладено
  • крема сирене - 450 г пълномаслено
  • сладкарска сметана - 160 мл
  • сок от лайм - 1 с.л. (или от лимон)
  • кора от лайм - 1 с.л. (или от лимон)
  • екстракт ванилия - 1 ч.л.
  • желатин - 10 г
  • студена вода - 50 мл
  • за декорация
  • сладкарска сметана - 80 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот надробете бисквитите на трохи. Добавете разтопеното масло и бъркайте, докато сместа не стане хомогенна.

Изсипете във форма с размер 20 см, притиснете добре към дъното и оставете в хладилника, докато приготвяте крема.

В малък съд сипете желатина и го смесете с вода. Нека да набъбне за 10-15 мин.

Авокадото, кондензираното мляко, сока от лайм, кората от лайм сложете в кухнеснкия робот и миксирайте, докато сместа не стане гладка.

Прехвърлете в голям съд, добавете крема сиренето и бъркайте до получаване на гладка хомогенна смес.

В отделен съд разбийте сладкарската сметана, смесете я с другата смес с авокадо.

Разтопете желатина за 15 секунди в микровълнова фурна. Постепенно добавете няколко лъжици желатин към крема с непрекъснато бъркане.

Залейте блата от бисквити с получения крем, разпоредете равномерно и сложете вкусния чийзкейк в хладилника да пренощува.

Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар. Прехвърлете в пош и декорирайте чийзкейка с авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: