Панакота с чиа

Панакота с чиа
Снимка: Стоянка Русенова
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Перфектният завършек на всяка вечеря - вкусна панакота с чия и ананас за разкош"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 300 г с висока масленост
  • чиа - 1 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ананас - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичките, където ще правим панакотата с чиа, подреждаме на дъното и по стените нарязаните на парченца резени ананас.

В купа си изсипваме заквасената сметана, пудрата захар, чията и кокосовите стърготини.

Всичко това разбъркваме добре.

Разтваряме си желатина по указание на опаковката. След това го изсипваме при заквасената сметана и другите продукти и разбъркваме.

Разпределяме сместа по чашките, като внимаваме за нареденият ананас.

Готовата панакота поставяме в хладилника и оставяме едно денонощие да стегне.

На другия ден потапяме купичките за кратко в топла вода и обръщаме в чиния, след това поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: