Начин на приготвяне
Желатинът се залива със студеното мляко. Когато набъбне, се разтваря на бавен огън. Ментата се измива и се накъсва на листенца. Няколко листенца се оставят за украса, останалите се нарязват на ситно.
Сметаната се кипва със захарта на бавен огън. Сваля се от котлона и се добавя настърганата кора на лимона. Похлупва се с капак и се оставя за 20 минути.
Нарязаната мента се смесва с 2 супени лъжици от сметаната. Тази смес се добавя към сметаната и се разбърква. Добавя се желатинът с млякото и се разбърква внимателно.
Сместа се претрива през ситно сито. Разпределя се в малки стъклени чаши и се оставя за 2 часа в хладилника. Сервира се, украсена с ягоди и ментови листенца.