Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Яйца Бенедикт със сос Холандез и паста от авокадо

Яйца Бенедикт със сос Холандез и паста от авокадо

Яйца Бенедикт със сос Холандез и паста от авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Ето на това смело можем да кажем перфектна закуска"

Необходими Продукти

  • кроасан - с масло
  • бекон
  • пушен червен пипер
  • крамбъл - готов, с вкус на бекон
  • за сос Холандез
  • жълтъци - 3 бр.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • краве масло - 115 г разтопено
  • за пастата от авокадо
  • авокадо - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за пошираните яйца
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Холандез:

В стъклена купа слагаме 3 жълтъка. Поставяме купата на водна баня и бъркаме непрекъснато.

Добавяме 1 с.л. ябълков оцет, щипка сол, 2 с.л. прясно изцеден сок от лимон и на тънка струйка 115 г разтопено краве масло.

Добавяйки всички съставки, бъркаме енергично до получаване на сос Холандез. Изсипваме соса в купичка и покриваме със стреч фолио, да не хване коричка отгоре.

В тиган с малко олио запичаме бекон.

За пастата от авокадо:

В купа слагаме 2 бр. авокадо. Добавяме 2 скилидки чесън, 2 с.л. лимонов сок и 2 с.л. зехтин. Овкусяваме със сол и черен пипер и пасираме.

За пошираните яйца:

В тенджера сипваме вода. Добавяме 1 с.л. оцет. Като заври водата, намаляваме котлона.

Всяко яйце счукваме в купичка или малка чаша. С лъжица разбъркваме водата и пускаме внимателно всяко яйце поотделно.

Време на варене не засичах, с решетъчна лъжица изкарвах яйцето и натискайки внимателно жълтъка се разбира дали е рохко.

При пипане трябва да е меко. Изваждаме пошираните яйца и ги поставяме върху домакинска хартия, да се отцеди водата.

Сервираме с кроасан с масло. Разрязваме кроасана на половина. На долината част с малка лъжичка слагаме от пастата. Редим бекона.

Поставяме внимателно 2 яйца. Всяко яйце заливаме със сос Холандез и поръсваме с пушен червен пипер.

Трохите отдолу са крамбъл, с вкус на бекон (купен, готов).

Яйцата Бенедикт със сос Холандез и паста от авокадо може да сервирате за закуска или обяд.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: