Начин на приготвяне
С миксер разбийте сметаната и студеното прясно мляко.
Отделно с миксер разбийте киселото мляко със захарта, добавете ги към разбитото прясно мляко и сметана, разбъркайте добре да се уеднаквят смесите.
Ягодите пасирайте в блендер.
Разделете сместа от сметана, мляко и захар на 3 части. В едната добавете разтопения шоколад и разбийте с миксера.
Във втората част добавете ягодите и разбийте с миксера, а в третата смес за млечния сладолед добавете натрошените бисквити и отново разбийте с миксера.
Трите смеси налейте в пластмасови съдове, похлупете и сложете ягодовия сладолед във фризера за 2-3 часа (докато не стегне).
С лъжица за сладолед вадете топки, сервирайте и консумирайте.
Да ви е сладко с този млечен сладолед без яйца!