Начин на приготвяне
Налейте мляко в тенджера, добавете захарта, ваниловата захар и водата.
Поставете тенджерата на котлона и варете около двадесет минути. След това свалете тенджерата от котлона и я оставете да се охлади, след което я поставете във фризера за 2-3 часа.
Извадете тенджерата от фризера, изсипете сместа в пластмасова купа. Постепенно добавяйте разбитата сметана, като бъркате непрекъснато с миксер.
Разделете получената смес на две части - към едната част добавете разтопения шоколад за готвене и разбийте добре с миксер.
Оставете другата част такава, каквато е.
Изсипете домашния сладолед във форми, покрийте и поставете във фризера, за да се втвърди.
Изсипете останалата смес в пластмасови купички, затворете капака и оставете във фризера за няколко часа (докато се втвърди).
Увийте вафлата във влажна кърпа и когато омекне, я разрежете на 4 части, направете фунийки, сложете в чаши и оставете за половин час да изсъхнат.
С помощта на лъжица за сладолед извадете топките, напълнете готовите корнети и сервирайте.
Коментар: Времето, необходимо на домашения млечен сладолед да престои във фризера, не е включено във времето за приготвяне.