Украински пирожки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Украински пирожки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Обичаме си мекички и бухтички, но не бихме отказали и тези украински пирожки"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • Плънка
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сваряваме, лука запържваме и го добавяме към настърганите сварени картофи.

Овкусявяме ги със сол и и черен пипер. Брашното слагаме в купа и добавяме всички сухи подправки.

Добавяме прясното мляко и омесваме тесто за пирожки, което леко трябва да полепва по-ръцете, ако е нужно добавяме още брашно.

Покриваме с кърпа и оставяме да почине за 20 минути. Разделяме тестото на еднакви части, оформяме си пирожките, слагаме от плънката и свиваме.

Пържим украинските пирожки в сгорещено олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: