Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки с кълцано месо

Пирожки с кълцано месо

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4066k1k2k1
Пирожки с кълцано месо
Снимка: Juliya
1 / 2
19/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
16
"Пирожки с кълцано месо - закуска за шампиони, където и да са"

Необходими Продукти

  • тесто
  • мая - 1/2 кубче (20 г)
  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 220 мл
  • краве масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 350 г
  • олио - за намазване
  • жълтък - за намазване
  • плънка
  • лук - 2 глави
  • месо - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за пирожки, като в купа сложете маята заедно със захарта и 1/3 мляко и оставете да шупне.

Пресейте брашно със солта, към него добавете останалото мляко, разтопеното масло и маята.

Омесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за около 1 час.

Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук.

Прибавете ситно накълцаното месо (телешко или свинско е най-подходящо, но можете да използвате и пилешко или смес) и гответе задушавайте за около 10 минути.

Добавете подправките, разбъркайте добре, махнете от котлона и оставете да се охлади.

Разделете тестото на около 15-18 парчета, във всяко сложете от плънката, оформете пирожки и ги подредете в тава за печене.

Намажете ги с разбития жълтък и 1 с.л. вода и печете пирожки с кълцано месо в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: