Начин на приготвяне
Почистете и настържете морковите на ситно ренде. Орехите да са смлени по ваше желание.
Сложете в купа яйцата, захарта и олиото, разбъркайте добре. Добавете след това, стафидите, кората от портокала и орехите.
Добавят се и морковите, предварително изцедени от водата, която са пуснали при настъргването. В друг съд разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и канелата.
Добавете ги към течната смес за разкошната морковена торта и разбъркайте добре. Пече се в тава с ринг, ако нямате такава, може и в тава с хартия за печене.
След изпичане, ако нямате подходящ нож, се разделя с конец на три равни блата. Пече се на 180 градуса (с вентилатор на 160 градуса 40/45 мин)
Продуктите за глазурата на празничната торта се смесват последователно и върху всеки блат се слага от нея.
Украсата на морковената торта за празник е по ваше желание!