Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и трите вида захар на пухкав крем. Добавете маслото (разтопено, но не горещо) и млякото, продължете да разбивате с миксер за кратко.
Пресейте брашното с бакпулвера директно към сместа и разбъркайте с дървена или силиконова лъжица, а след това сложете и гриса. Процедирайте по същия начин, докато постигнете хомогенна смес (по-рядка е, но не се тревожете, грисът трябва да има пространство да набъбне).
Добавете и сушените плодове, орехите и шоколада на парченца. Настържете портокаловата кора вътре на много фино ренде, стараейки се да не обхващате бялата част, за да не нагарча.
Сипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 185 градуса за около 30 минути, или до златист загар.
Пригответе сироп, като поставите на умерен огън всички продукти, посочени за него, и след като поври 5-8 минути, оставете да изстине и извадете корите от цитрусите.
Щом сладкишът е изпечен, надупчете повърхността му с клечка на множество места и залейте с охладения сироп. Оставете да поеме хубаво за около 2-3 часа.
Непосредствено преди сервиране поръсвайте всяко парченце с ягодов топинг.
Да ви е сладко!
Бележка: Името на сладкиша дадох заради зърнестата структура, която има благодарение на гриса.
Коментари