Ишмер Каша

Ишмер Каша
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Вие как предпочитате да хапвате тази сиренява кашичка - топла или студена?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/1 ч.ч. препечено
  • масло - 150 г
  • сирене - 200 г домашно
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази ишмер каша купичка си размиваме във вода брашното.

В съд си поставяме маслото и оставяме на котлон да се разтопи.

След като е готово, към него прибавяме размитото брашно.

Добавяме и червения пипер.

Получената смес разреждаме с вода и оставяме лесната каша да се вари на тих огън.

Получава се гладка манджа.

Към тази каша накрая прибавяме и настърганото сирене.

Сервираме сиренявата каша както топла, така и студена, зависи от предпочитанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: