Начин на приготвяне
Загрейте млякото с пръчките канела и ванилия и кора от лайм. Не трябва да завира.
Когато се стопли, дръпнете от огъня и оставете под похлупак, за да поеме ароматите и изстине до телесна температура 37°C.
Разбийте яйцата със захарта. Правете го с телена бъркалка, а не миксер, защото не искаме да стават на пяна. Може да опитате сместа и ако прецените, да си сложите допълнително захар.
Смесете яйцата с ароматното прецедено мляко и хубаво разбъркайте.
На дъното на метални шоли за флан или крем карамел сложете по една лъжица гъст ягодов топинг (може гъсто ягодово сладко или кули).
В средата на всяка чашка пуснете по една почистена ягодка и налейте от сместа за флана.
Поставете чашките в тава, пълна със студена вода, която да достига на ниво средата на шолите с флан.
Печете подобно на класически крем карамел, на ниски градуси - 130-140 °C около час и двадесет минути.
Проверявайте с пръст дали са стегнали и ако да, съкратете времето.
Когато фланът е стегнал и изпечен, оставете го да изстине и приберете в хладилник за 2 часа, преди да сервирате.
Поднесете ягодовия флан обърнат в чиния и поръсен с карамел.
Да ви е сладко!
Коментари