Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Постен пилаф с фиде и булгур

Постен пилаф с фиде и булгур

Постен пилаф с фиде и булгур
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Красива и вкусна чиния с пилаф с фиде и булгур - празник за небцето"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • фиде - 1 шепа
  • доматено пюре - 1/2 с.л.
  • домати - 1 настърган
  • зеленчуков бульон - 3 ч.чаши
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно двата вида лук и ги задушете в сгорещен зехтин. Щом поомекнат, добавете фидето.

Бъркайте сместа, докато фидето стане прозрачно на цвят.

След това добавете настъргания домат и разтвореното в малко топла вода доматено пюре.

Разбърквайте за кратко и добавете измития булгур. Малко след това налейте зеленчуковия бульон, овкусете със сол и пипер.

Щом заври пилафът, намалете температурата на ниската възможна степен, а тенджерата захлупете с капак.

Оставете пилафът да къкри, като не махате капака за около 20 минути.

След това изключете котлона и не отваряйте още 15-тина минути - така булгурът ще абсорбира цялата течност и ще омекне допълнително.

Постен пилаф с фиде и булгур е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: