Начин на приготвяне
Нарежете на ситно двата вида лук и ги задушете в сгорещен зехтин. Щом поомекнат, добавете фидето.
Бъркайте сместа, докато фидето стане прозрачно на цвят.
След това добавете настъргания домат и разтвореното в малко топла вода доматено пюре.
Разбърквайте за кратко и добавете измития булгур. Малко след това налейте зеленчуковия бульон, овкусете със сол и пипер.
Щом заври пилафът, намалете температурата на ниската възможна степен, а тенджерата захлупете с капак.
Оставете пилафът да къкри, като не махате капака за около 20 минути.
След това изключете котлона и не отваряйте още 15-тина минути - така булгурът ще абсорбира цялата течност и ще омекне допълнително.
Постен пилаф с фиде и булгур е готов.