Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с фиде и булгур

Пилаф с фиде и булгур

Пилаф с фиде и булгур1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Трябва, ама наистина трябва да го опитате - сочен пилаф, приготвен с лекота"

Необходими Продукти

  • фиде - 2 ч.ч.
  • домати - 1/2 буркан
  • булгур - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 китка
  • моркови - 1 китка
  • лук - 2 глави
  • олио - за запържване
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • вода - по преценка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се лукът и морковите в олиото. Посолява се.

Постепенно се добавят фидето, булгурът, подправките и накрая доматите.

Сипваме водата, да не загори, и се бърка до сгъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: