Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Мариновано филе от сурова сьомга

Мариновано филе от сурова сьомга

Vesela SHVesela SH
Чирак
51316126163
Мариновано филе от сурова сьомга
Снимка: Vesela SH
1 / 4
16/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 250 г филе от сурова
  • За мариноване
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • водка - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимон - сока на 1
  • копър - ½ връзка
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и я подсушете. Нарежете я с остър нож на тънки филийки.

Сложете в плитка чиния филийките от сьомга.

Разбъркайте в отделна купичка 1 с.л . сол, 1 с.л. захар, 2 с.л. водка и я залейте.

Завийте чинията със сьомга със стреч фолио и я оставете в хладилника за 6-8 часа.

Извадете сьомгата от хладилника и внимателно я изплакнете, поръсете я с черен пипер, разбъркайте.

Вече е маринована и може да я консумирате директно.

Маринованата сьомга може да се добави към различни салати със свежи зеленчуци, към салати с макарони и различни ордьоври.

За да бъде по-лек вкусът ѝ, може да направите, разбира се по ваше желание и не е задължителен, дресинг от:

В бурканче с винтова капачка сложете сол - 1/2 ч.л., захар - ½ ч.л., мед -1 с.л., зехтин - 2 с.л., сока на един лимон и ги разбийте.

Полейте маринованата сьомга и я оставете за още ½ час в хладилника.

Извадете отново сьомгата от хладилника и отцедете сока, той е попил достатъчно в сьомгата и не е необходим повече, ако не ви допада дресингът, не го правете, консумирайте я само поръсена с лимон.

Мариновано филе от сурова сьомга е много вкусно и крехко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: