Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Фюжън салата с филе от сьомга

Фюжън салата с филе от сьомга

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Фюжън салата с филе от сьомга
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Предложение за ценители"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 300 г печено на пара
  • краставица - 1/2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • броколи - 4 - 5 розички, бланширано
  • моркови - 2 бр. бланширани
  • салата - 3 - 4 бр. листа
  • листа от цвекло - бейби /шепа/
  • бейби спанак - шепа листа
  • За маринатата
  • паста мисо - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л., настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - сок от 1/2 плод
  • вода - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • черен сусам - 1 с.л.
  • чили - 1 бр., по желание
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата и леко бланшираният морков режем на ленти с помощта на белачка.

Броколито накъсваме на ситно. Авокадото нарязваме на кубчета и поръкваме с малко лимонов сок, за да не почернее до поднасяне на салатата.

Смесваме зеленчуците в купа, поръсваме малко със семена от сусама, накъсваме част от листенцата кориандър и овкусямаме с зехтин, лимонов сок и сол. Разбъркваме внимателно.

За приготвянето на рибната салата настъргваме чесъна и джинджифила на ситно. Към тях прибавяме соевият сос, пастата мисо, разтворена в малко вода, меда, черния сусам, листа кориандър и чилито, нарязано на ситно и без семенната част.

На тънка струя добавяме зехтина, като разбъркваме енергично.

Накъсваме филето от рибата на едри парченца, на които предварително сме отстранили кожата. Поставяме ги в соса за около 40 минути, за да се овкусят.

Подреждаме салатата в салатиера или ако предпочитате в индивидуални салатни купички.

На дъното подреждаме листата от салатите, разпределяме кубчетата авокадо и отгоре разпределяме салатата от краставица, моркови и броколи. Отгоре подреждаме накъсаните и мариновани парченцата от сьомга.

Поръсваме с нарязано на тънки кръгчета чили. В средата поставяме купичката с маринатата. По време на консумация в нея се топват хапките от риба или зеленчуците.

Фюжън салатата с филе от сьомга е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: