Начин на приготвяне
Краставицата и леко бланшираният морков режем на ленти с помощта на белачка.
Броколито накъсваме на ситно. Авокадото нарязваме на кубчета и поръкваме с малко лимонов сок, за да не почернее до поднасяне на салатата.
Смесваме зеленчуците в купа, поръсваме малко със семена от сусама, накъсваме част от листенцата кориандър и овкусямаме с зехтин, лимонов сок и сол. Разбъркваме внимателно.
За приготвянето на рибната салата настъргваме чесъна и джинджифила на ситно. Към тях прибавяме соевият сос, пастата мисо, разтворена в малко вода, меда, черния сусам, листа кориандър и чилито, нарязано на ситно и без семенната част.
На тънка струя добавяме зехтина, като разбъркваме енергично.
Накъсваме филето от рибата на едри парченца, на които предварително сме отстранили кожата. Поставяме ги в соса за около 40 минути, за да се овкусят.
Подреждаме салатата в салатиера или ако предпочитате в индивидуални салатни купички.
На дъното подреждаме листата от салатите, разпределяме кубчетата авокадо и отгоре разпределяме салатата от краставица, моркови и броколи. Отгоре подреждаме накъсаните и мариновани парченцата от сьомга.
Поръсваме с нарязано на тънки кръгчета чили. В средата поставяме купичката с маринатата. По време на консумация в нея се топват хапките от риба или зеленчуците.
Фюжън салатата с филе от сьомга е много вкусна.