Суфле с тиква

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
07/12/2018
"Перфектното суфле с тиква ще намери ли почитатели във ваше лице "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 321
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обeлете тиквата и я настържете на едро ренде. Загрейте маслото, добавете настърганата тиква и задушавайте до омекване.

Когато омекне, добавете брашното, разбъркайте и оставете oще 4-5 минути на тих огън. Свалете продуктите от котлона и ги оставете да се охладят.

Към охладената тиква се добавят захарта, млякото, предварително разбитите яйца и канелата. Сместа се разбива енергично и се прехвърля в предварително намазнен съд за печене или формички за пудинг.

Суфлето от тиква се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Преди поднасяне може да поръсите суфлета с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар